Echtscheiding mediator inschakelen?
Bel vrijblijvend: 026 - 791 00 50
Home > Alimentatie
alimentatie in Arnhem

Alimentatie specialist in Arnhem

Alimentatie regelen bij uw scheiding

Na een echtscheiding blijven de ex-partners verplicht om voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen; de zogenaamde onderhoudsplicht. Aan deze plicht wordt voldaan door mee te betalen aan de kosten van levensonderhoud – Alimentatie. Er zijn twee soorten; partneralimentatie en kinderalimentatie.

Partneralimentatie is nodig als de inkomens van de ex-partners behoorlijk verschillen. Samen met uw ex kunt u zelf afspraken maken over de duur en de hoogte van de bijdrage. De gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Mocht u er onderling niet uitkomen, dan wordt in de rechtszaal de juiste alimentatie bepaald. U bent in dat geval het beste af als u zich laat bijstaan door een juridisch adviseur. Wij hebben ervaring met de verschillende mogelijkheden omtrent alimentatie en helpen u hier in Arnhem graag bij.

Kinderalimentatie is er vooral om ervoor te zorgen dat het kind er financieel niet op achteruit gaat bij een scheiding. Ex-partners kunnen zelf de hoogte van de alimentatie afspreken, de rechter toetst in dit geval of deze niet te laag is. Lukt het niet om samen afspraken te maken, dan stelt de rechter de juiste alimentatie vast. Vanzelfsprekend staat het belang van het kind voorop. Neemt u dus een juridisch adviseur in de arm die u kan bijstaan bij het regelen van de alimentatie voor uw kind. Wij zijn de geschikte jurist voor al uw zaken aangaande een echtscheiding in Arnhem.

Regel uw scheiding goed: Neem contact op

Woont u in Arnhem of omgeving en heeft u een echtscheiding specialist nodig voor uw alimentatiezaak? Voor alle juridische kwesties omtrent partner- en kinderalimentatie kunt u contact met ons opnemen. Bel direct 026 - 791 00 50 voor het maken van een afspraak. Uw jurist uit Arnhem staat voor u klaar!