Echtscheiding mediator inschakelen?
Bel vrijblijvend: 026 - 791 00 50
Home > Omgangsregeling
Omgangsregeling in Arnhem

Omgangsregeling specialist in Arnhem

Hulp in Arnhem bij uw omgangsregeling

Na een scheiding gaan kinderen meestal bij één van de ouders wonen. De andere, niet-verzorgende ouder heeft in dit geval recht op omgang met het kind. Om deze reden wordt een omgangsregeling opgesteld.

Een omgangsregeling is, zoals de naam al doet vermoeden, een regeling waarin de omgang tussen een kind en een ander is vastgesteld. Deze ander is in de meeste gevallen de niet-verzorgende ouder, maar het kan ook iemand zijn die kan aantonen een hechte persoonlijke band met het kind te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grootouders, de biologische vader, stief- of pleegouders.

Samen een omgangsregeling opzetten

Als niet verzorgende ouder heeft u, ook na een scheiding, recht op omgang met uw kinderen. In Arnhem bent u aan het juiste adres voor advies en hulp bij het opzetten van een goede omgangsregeling. Bij voorkeur wordt een omgangsregeling buiten de rechtszaal opgesteld. Mocht dit niet lukken, dan zal de rechter beide partijen horen. Ook kinderen van twaalf jaar worden gehoord. Aan de hand hiervan wordt de uiteindelijke omgangsregeling vastgelegd.

In en rondom Arnhem kunnen wij u uitstekend begeleiden bij uw omgangsregeling zaak. Ons uitgangspunt is dat u met elkaar tot goede afspraken komt. Maak een afspraak op ons kantoor in Arnhem voor een gratis adviesgesprek.