Echtscheiding mediator inschakelen?
Bel vrijblijvend: 026 - 791 00 50
Home > Scheiding > Boedelscheiding
boedelscheiding arnhem

Boedelscheiding regelen?

Boedelscheiding bij een echtscheiding

Wanneer u als partners hebt besloten om te gaan scheiden, zal ook de inboedel verdeeld moeten worden. We spreken in dit geval van een boedelscheiding of boedelverdeling. Onder de inboedel verstaat men alles wat waarde heeft zoals het servies, de auto en alle andere inventaris. Daarnaast zullen er ook afspraken gemaakt moeten worden over de woning. Afhankelijk van de gemaakte afspraken zal de inboedel worden verdeeld. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd? Dan zal alles gelijk verdeeld worden. Wanneer u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd, dan is in de akte vastgesteld hoe de verdeling zal moeten plaatsvinden. Er geldt een uitzondering op alle persoonlijke spullen zoals sieraden, kleding, een schenking of een ontvangen erfenis.

Onderling de boedelscheiding regelen

Wanneer u er beiden klaar voor bent, kunt u de boedelscheiding gaan beginnen. Handig is om beiden een lijst te maken van alle spullen waar men aanspraak op wil maken. Aan de hand van deze lijsten kunt u gaan vergelijken en een eerste verdeling maken. Heeft u zeer kostbare dingen in huis, zoals dure kunst? Dan kan het raadzaam zijn om een taxateur of rechter in te schakelen bij een boedelscheiding.

Wilt u direct een afspraak met ons maken op het kantoor in Arnhem? Neem dan direct contact met ons op door te bellen naar 026 - 791 00 50. In de regio Arnhem staan wij graag voor u klaar om juridische bijstand te verlenen op het gebied van familierecht.